"twittering is yummy twittering is fun!!!"

Friday, July 29, 2011

"motorcyclist,please be careful!!!!"

Assalamualaikum & hello everyone...
thought of writing this last night but i dont have the time,infact today,the whole day i'd spent my time helping my family to clean up our brother's new house..
so here's the deal regarding on the title above...
yesterday,me & family went out for having dinner.since it's the week of people get their pay so of course the road will gonna be full with tons of people especially the "motorcyclist"..(ok,i know im started making this entree bored..).
nk cakap malay plak,so basically mase tu kami baru je lepas traffic light simpang 4 di jalan hiliran dimana jln dr kuala berang menuju ke pusat bandar(yeay...i know it's mydin & giant..ho8)...so besela,di malam muda yg mudi ini,b'duyung la manusia yakni warga bandaraya KT menuju ke destinasi masing-masing..kelihatan juga beberapa motosikal yg terlalu berani mempamerkan aksi mencelah-celah kete yg berderum laju...hahaha..
nak dijadikan crite,depan kete kami ni kete toyota vios,&so sebagaimana yg segelintir org tau,kete ni de system dimana kete tu boleh stop secare tibe-tibe drpd b'gerak.sdang kami rancak b'crite ttg keajaiban kete vios tu,tibe-tibe,bang!!!de moto yg t'golek dpan kete kami a.k.a blkg kete vios tu...malang nasib penunggang moto tu sbb moto die t'langgar kete vios tu,part yg kesian nye,kete depan die dr lane tgh(moto tu pi cilok msuk lane kami which is lorong kanan)boleh blah gitu je sdangkan clap kete depan die tu jgak sbb tibe-tibe tukar lorong mase die nk cilok msuk.yg part plg kesian plak,kete vios tu bru je amek on that day,plastik pon b'balut lg..ayat driver tu bile mamat yg bwak moto tu mitak maaf,"sorry,sorry gop,kete sy ni guane.doh la sy baru amek ari ni.."...
agak la sedih pihak kakak tu,tp sy xtau la sy rse lagi sedih kat bdk yg bwak moto tu..sbb die pon de luka & die yg jatuh & t' heret jgak la.
tp ape yg sy nk HIGHLIGHT kat sini is,please dear motorcyclist,tlg jgn m'celah sgt.jgn bwak suka ati.korg ni xde xtra protection,bile jatuh terus direct contact ngan body korg...pe hal pon,MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!!!!
P/S:eventhough our HARIMAU MALAYA lost last night,but let the spirit be with us for the future & lets keep on unite!!!

No comments:

Post a Comment