"twittering is yummy twittering is fun!!!"

Saturday, December 24, 2011

"Mencuri gitar adalah haram....Curi hati takpe...."

ho3....title kat atas ni kene credit to Matluthfi90...
sebelom hangpa teragak2, baek sy buat confession dlu.
yes saya mmg fan matluthfi.every vids of him saya dolop,kasi replay...
tp xde la saya ni obses gilon smpai nk stalk ke.juz mmg waiting la die ni upload new vid kat utube tu.ho3...
xde kaitan dgn yg idop atau yg mati pon post kali ni.juz nk share ngan korg la...
saya bru bli gitar baru.gitar karen (yes,it cost a lot of money,but saya bli gitar unbranded so still masih affordable la)...
perasaan maen gitar karen ni mmg laen la.n it answered my wonder how good and fun to play gitar karen.actually saya nak crite perjalanan saya bli gitar tu.
kesahnya bermula,my lil bro nk bli tali gitar baru coz the one he had da putus.so we went to this shop (ouv favor shop in town located at bulatan Ladang).seriously,dalam hati n prasaan lgsung x terlintas nk bli gitar karen.mmg pegi niat nak bli tali gitar n i was looking a new pick.that's all.ok slepas da byar tali gitar n we about to get out from the shop,suddenly tokei kedai approach kiteorg tanye nak bli xgitar karen coz depa de buat promo for YES kan (konon2 la YES,ho3...).then,borak punye borak, pastu tokei bg test lg tetibe kami sepakat nk angkut.tp on that time xbwak byk cash, in my wallet de a few hundreds je.so kami gitau tokei bsk dtg blk.still tokei tu pon ckap,"takpe,you boleh byar deposit dlu sbb ni punye stock ade 2 je lg".n dgn baik hatinye,saya pon byar la depo dlu.keesokan hari brulah pegi bayar balance n claim gitar tu...
ok,maybe u guys rase bored dgn kesah ni,tp saya juz nak ckp la morale of the story,hidup ni unexpected.mmg da lme saya nak bli gitar karen tu (coz saya ade gitar kapok je sebelom ni,hu3...).tp on that day, lgsng saya xde hajat nak bli (coz actually a few hundreds in my wallet tu suppose i wanna use to buy a new spectacle!!!).so at the end of the day, pepatah yg slalu org sebot2 "kita hanya mampu merancang" tu mmg betol....ho3...sekian...
Assalamualaikum n selamat pagi semua...
p/s:thnx to all readers and hepi study week to all students uitm (degree) n hepi mid sem break to diploma students.jgn main hujan musim2 banjir ni ye kawan!!!

No comments:

Post a Comment