"twittering is yummy twittering is fun!!!"

Saturday, April 21, 2012

long time no see....

Assalamualaikum dan salam sejahtera,salam satu Malaysia...hello brothers, sisters, friends and families...wahhh....agak lama sy tinggalkan blog ni sepi from new entry.nak kata sy ni busy, xdela sangat.banyak sbenarnya sy nk tulis tp akibat sikap suka tangguh masih menebal dlm diri baru la hari ni dpt sy tulis post ni (don't be like me ye readers,hu3...)..

ok lah,sbagai appetizer hari ni,sy ingin menceritakan sedikit sebanyak ttg what had happened in my life in these few months...skarang da msk bulan 4 a.k.a April, so basically i got only about 3 months before i finish my studies...skejap je kan mase berlalu,dan sy rasekan byk mase sy terbuang begitu sahaja (failed in time mgt, again, don't be like me.hu3...)...

so, 1st thing 1st, currently me n my freinds n of course most of students who's in final year, mesti tgh busy cari material for reaserch msg2 kan.bace journal, jumpa supervisor, somes mgkin kene pergi somewhere to distribute questionnaire and many more...last week sy dan few classmates n collegemates dpt invitation ke UiTM Shah Alam tuk dengar talk psl continue studies to higher level which Phd n Masters.sy rase kerajaan dah byk membantu rakyat tuk m'jdikan Malaysian to become intelectual citizens.byk peruntukan yg telah disediakan tuk candidates yg layak nk smbng Masters n Phd.banyak input yg sy dapat during this talk n pihak KPT ade tunjuk one vid psl this thing n from the vid sy rase diri ini sgt kerdil.kerdil di sini bkn dr segi fizikal tp dr segi ilmu yg ade.ala2 cam sentap but at the same time proud because ramai Malaysian yg cerdik pandai rupenye.he3..sy xdpt nk ckp pjg pasal ni tp sesiape yg interested, korang boleh try search kat sini https://payloan.mohe.gov.my/MyBrain15 or korang boleh teros call hotline 03-88880058/0032. hanya ni sy mampu tolong.selanjutnye korg leh explore sendiri ye..(tp online application tuk kelompok kedua akan dibuka bulan Mei nanti...if i wasn't misheard la...he3...)

2nd, baru-baru ni ramai jgak la ex-schoolmates yg kawen,tp semua pon sy xdapat penuhi undangan depa.anyway sy ucapkan congrats tuk Najmiah dan Adibah.semoga korang akan m'dapat or menjadi keluarga yg sakinah mawaddah ye,Ameen...tgk org kawen mcm best je kan (ho3...gatal sket,skali skala ye,ape salahnya..).hal ini m'buatkan sy terpikir,sape lah jodoh sy agaknye ye.ha3..nk dijadikan cerita lg, sy pon dgn senang lenang duk layan drama korea entitled "Still, Marry Me".its about 3 good friends in their 30's but still did not married (WOMAN percisely).so as usual,n as skeptical of people minded, mesti org akan selalu kutuk2 or belittle woman yg andartu ni.nak dijadikan cerita, watak heroin akhirnye m'dapat new boyfriend but a bit younger than her (ten years gap).so from that, byk la konfliknye, cause mak boyfren die tu juz 9 years gap with that woman.ho3...nk tau kesudahannya, sile dolop sendiri cerita tu.moral of the story yg sy dapat, kalow nk ckap psl jodoh ni susah.setiap org m'punyai citarasa yg berbeza.pasal umur plak,mmg kite akan rase janggal kalow gap umur tu jauh sgt, tp kalow da jodoh,ape boleh buat.yg ptg,bahagia n mendapat keredhaan Allah....InsyaAllah,Ameen...so,bg yg single macam sy, jom kite fikir positive.maybe jodoh kite masih di bangku sekolah???ha3...fikir2 kan...

3rd,currently, trending org talk psl VErsus, a new realiti show aired in TV9 and hosted by Hunny Madu and Aidid Marcello.it's about 5 bands that need to compete and give task for each week to recompose old song or established to become or give a new elements to those song.so each group only have 1 week to prepare for each task.so last nyte baru 2nd ep and guess what, as usual Hujan won the battle which they performed Dugaannya.setakat ni yg sy nampak band HUJAN mmg ade potential tuk menang competition ni yg m'boehkan mereka m'bawa pulang hadiah berupa wang RM200,000!!!!(if i was not mistaken la)..band lain yg b'tanding is Sixth Sense, Aizat n Go Gerila, Black n Parallax, n lastly SOFAZR....show ni on air on every Friday, 9.30 pm at TV9..kalow korg missed the show, korang leh rajin2, ushar kat utube under channel Hotfm.tak pon korang bleh bukak FB n like Hotfm coz depa ade bg link kat FB depa...agak2 la, sape la yg akan menang kan????kite tunggu dan lihat saje.positive things yg sy nmpak sejak2 akhir ni, band indie da semakin kuat depa punye fanbase.so keep it up banders!!!keep producing a lot of masterpiece yg rare!!!
p/s:Malaysian, do support locals too, coz kite punye import lg byk dr export....

last but not least, thanx to all readers.pesanan sy, kite boleh berhibur, tp ade batasnya.jgn terlalu bergelak ketawa smpi tak ingat dunia dan jaga peribadi kita as orang timur, org Malaysia, n org Islam (for those Muslims)...ingat, kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi, berdiri atas kaki sendiri...sayonara, anhyeong, zhai jian, bye2, n Assalamualaikum w.b.t and have a blessful weekend everbody!!!!

2 comments:

  1. ct..mana klik sini tu? xleh pun?

    ReplyDelete
  2. huh?ye ke???xpe2...ni sy bg link... https://payloan.mohe.gov.my/Mybrain15. maybe ade prob xd mase post.

    ReplyDelete