"twittering is yummy twittering is fun!!!"

Wednesday, December 28, 2011

Now you can earn rewards by sharing through Facebook & Twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Now you can earn rewards by sharing through Facebook & Twitter with #ChurpChurp! How cool is that?


ho3...i juz join the churp2..ok,i know that's quite lame but still i want to shout out n make sure u guys also join this.drpd kite duk on9 buang mase at least dpt gak kite tmbh extra pocket money kan eventhough bende ni bkn cam durian runtuh,teros dpt jatuh bergolek tp kalow tmbh extra effort mesti ade hasilkan..so mai la same2 join.sy pon baru lg ni.tgh blur2 lg.hu3...that's all for now.don't forget follow me on twitter so leh kite saling tlg menolong klik mengklik...ho3...
Akhir kate Assalamualaikum n selamat menjadi ahli churp2 ye...(ok,i know, mesti i org yg plg lame saat ni...ho3...)

Tuesday, December 27, 2011

"ermmm....Mister Ramyun?????"


Assalamualaikum pembuka bicara...
n salam satu M'sia untuk semua.
siapekah mister ramyun???
mereka terdiri drpd empat org "flower boy" yg bekerja di sebuah kedai ramyun a.k.a maggi.tp xde la maggi bese msk 2 minit da siap tu.ni maggi buat sendiri loh...
ok,back to the bisnes.name kdai ramyun ni adelah bersempena dgn name anak pemilik asal kedai tersebut yakni, Yang Eun Bin.
disebabkan Eun Bin ni xberminat nk uruskan kdai bapak die (die bercita2 nak jd cikgu sbb nk kije ngan kerajaan so die boleh mkn nasi tiap2 hari instead of maggi yg ayah die masak), so Yang ahjussi (pakcik Yang a.k.a ayah Eun Bin) telah mewariskan kedai tersebut kepada anak kawan baik nye yg mempunyai masalah kesihatan dimana die xboleh boring.bile die boring die akan tido secara otomatik (ye,mmg penyakit ni xlogic kan..).lalu terjadi la konflik dimana Eun Bin terpakse berhenti kije kerana bergaduh dgn anak pemilik skolah die sdang buat internship yakni Oppa Cha Chi Soo.nak tambah dramatic n thrill sket,mereka berdua terpakse menjadi part timer kat restoran maggi tu atas sbb2 tertentu.so sape nk tau lbey lanjut sal cite ni silalah layari utube ye...ho3...ok,saje je nk conteng mlm2 buta ni.that's all 4 this morning.hehehehehe....
p/s:cuaca di sini sgt sejuk,so sape2 yg degil tu jgn maen ujan or banjir ye...

Monday, December 26, 2011

"YES, I am SINGLE!!!!"....


Assalamualaikum semua...
well hello there world!!!!!
ok,the statement above doesn't mean anything readers.it juz a shout out (huh????)...
ho3..juz a few hours a go someone shared a picture on facebook that state "SHARE if you're ending 2011 SINGLE"...well that's me.
juz wanna share la kan (xde niat untuk meraih sebarang simpati ye..).
i dunno la whether u guys know or not that im already 22.and honestly, seriously of course i would feel envy with my fren that already have their boy/gurl freind (wait a minute,sape je kwn ak yg de boipren or gurlpren?).tipula kalow ak ckap "alah,ak xhengen pon nk kapel2 ni,buang mase je" (maybe la perasaan ni akan berlaku bile kwn2 ak yg berkapel ni nangis2 or badmood sbb gaduh dgn pasangan msg2).tp xde la plak ak ni smpi pi kat certain people n then ask them "hang nak jd marka aku x???",tu kije gilon name nye.kesahnye,kat cnie,ak nk cite la sebuah crita kuliah cinta (hatuix33).
it starts with, one thing i don't know why, it does'nt really matter,bla2,bla2...
juz playing around.ok it starts with, suatu ketika ketika i was going to "starbuck"(a cafe operated at the junction of blok 9 kat uitm dungun).so there was the 1st time i met this sepet boy who wearing baju petak2 (he3,blushing2....).die ni cukop sifat la katekan (ala2 k-pop gitu) di pandangan mata ak la,org laen ak xtau la kan coz its all depend on the eye of the beholder,ho3...so disebabkan ak ni mmg suke org mate sepet,of coz la ak cair tgk mamat ni (ha3...).so that was the 1st time i saw him, n then a few days later in the same week i think if i was not mistaken, i saw him again n there he goes again with his petak2 shirt.ho3...but unfortunately,that was the last time i saw him.afterthat no more.hangpa sume pernah dgr x, kalow kite jumpe org yg same about 3 times in a roll,ade jodoh la tu.so nmpk gaye,ak mmg xde jodoh la dgn die.hu3.tp still i was hoping to see him again (juz nk tgk ye,bkn nk pelok.pelok xboleh,harammm...he3...).so harap2 lps abes cuti study week ni, i will have a chance to see him again with his petak2 shirt.ngeeeeeeeeeee...(sound like gedik kan,tp seriously,ak juz nk tgk je,nk admire je..ho3..).ok la,tu je la kesahnye.
bg sesape yg nk tau sgt psl si sepet,berkemeja petak yg slalu ak post kat FB tu,psl bdk ni la.stop pk yg bkn2 lps ni.ak xde skandal dgn sape2 pon.die bkn nak kat ak pon.die sape, burung nuri, warna warni.ak ni burung gagak je,hitam kelam.so xyah la korg nk berteka teki sgt ye.ho3...
p/s:sori ye readers, sy gune perkataan aku hari ni.sbb sy rse lbey sempoi..he3...Assalamualaikum n slamat sejahtera semua ye.salam 1 kompenterari pop semua!!!ho3...

Sunday, December 25, 2011

"I just love DRAMA, coz' it's DRAMATIC..."


Assalamualaikum readers....
well hello there world!!!!
as mention above,cheq nk habaq mai la kan.
cheq mmg suke tgk drama,sbb penoh dgn drama...ho3...
actually cheq nak habaq mai satu crita ni.cheq skang tgh officially mendolop satu drama korea ni (yes,i am a K-pop lover,tp xde la smpai xtau ckap mlayu..)
al kesahnye di sini,tajuk cite ni psl ramyun atau dlm Bahasa Melayu nye adelah maggi.
maggi pon org korea boleh buat jd crite (aigoo2)...
of coz bese kalow nk tgk crite korea ni,mesti nk tgk org hensem (bg saya,sepet tu comel,ho3..ok,xde kaitan), n for guys, mesti la nk tgk awek2 cun.
tp sy gerenti cite ni xde la typical cite korea.mcm crite Secret Garden (bg org yg tgk cite ni la) cite ni sgt jjang.one of most popular drama for 2011 same cam cite ni la.eventhough hero n heroin bese je,tp jln cite tu awesome.kdang mmg rase cam slow sket but still ok n boleh layan.tipula kalow sy kate cite ni mmg laen gilon dr typical cite korea but still i think it's worth to be watch la.especially for those yg suke jd heartbreaker (playboy or playgirl!!!)...
de satu quote from the heroin line n it sounds like this
‎"fooling around with someone's feelings...
trying someone out when you're not even interested...
that's something you deserve to get hit for..."...
mmg sy suke statement ni (mgkin sbb sy slalu dipermainkan kot???ho3...) tp honestly sy mmg sakit hati la dgn org yg mcm tu.katenye nk test market???snang bahase kan org spesis mcm ni.asal xpi lelong je diri kat pasar, kalow nk test sgt kan???xfaham la manusia mcm ni.bg sy perasaan suka, benci, sayang tu gifted tau.bkn boleh buat main2.bak kate matluthfi "kalow hang xsuka kat certain people tu awat hang panggil die baby???".betol sgt la statement ni coz awat hang bg harapan kat depa kalow hang nk main2.mgkn bg hangpa yg suka toying around others feeling ni akan ckap "tu clap depa la sbb perasan org suka kat depa" or "ak saje je nk try,bkn niat pon nk cuit hati ke ape ke", but still,hangpa kene igt, differ people have differ perception or understanding.that's y hangpa sume kene la serious sket dlm hal2 mcm ni.
ha3..tibe2 plak cheq jd emo dlm hal ni.padahal asalnye cheq nk promote sal cite ni je.ho3...neway la,jgn plak readers rse menyampah or serabot dgn statement kat atas,sy juz nk share opinion n sedikit luahan atas kesalan terhadap ape yg berlaku keatas diri sy (yes,i am LAME,ho3..).tp tu sume mainan dunia je.xyah pikir pon.anggap je tu lumrah hidup,ups n down.settle sume kije.ok la,dah cukop merapu.mcm bese, thnx to all readers(kalow ade la kan yg bace kesah boring camni)..akhir kata,SELAMAT MALAM DUNIA n ASSALAMUALAIKUM!!!

Saturday, December 24, 2011

"kerja GILA atau memang GILA???"


well hello there world!!!!
ok,ari ni sy rase sy buat kerja GILA...
antaranya:
1)sy tgk boboi boy dgn anak buah.die pakse sy bukak utube semata2 nk tgk boboi boi.
2)sy pergi pam tayar maid sy sbb kurang angin,tp disebabkan pam tu lame xgune,bkn angin yg kuar tp air yg kuar...
3)sy sedang taip post ni smbl mkn coklat cadbury, dimana sebelom tu sy tlah minum air sprite yg dicampor air oren.
4)yg ni last...sebelom sy minum air oren+sprite n mkn cadbury, sy telah cekau sebiji durian dimana tidak sia2 sy cekau durian tu sbb isinye sgt memuaskan hati.cukop lemak n manisnye (kalow xigt kan org blkg,sy da pulun sebiji tu kasi abes,tp sy simpan tuk mak sy.he3.baek kan????)
P/s:kesimpulannya, ari ni sy mkan durian+air berkabonat+cadbury.....
ho3....ini kerja GILA atau sy mmg GILA???ho3....
renung2kan dan selamat beramal....

"Mencuri gitar adalah haram....Curi hati takpe...."

ho3....title kat atas ni kene credit to Matluthfi90...
sebelom hangpa teragak2, baek sy buat confession dlu.
yes saya mmg fan matluthfi.every vids of him saya dolop,kasi replay...
tp xde la saya ni obses gilon smpai nk stalk ke.juz mmg waiting la die ni upload new vid kat utube tu.ho3...
xde kaitan dgn yg idop atau yg mati pon post kali ni.juz nk share ngan korg la...
saya bru bli gitar baru.gitar karen (yes,it cost a lot of money,but saya bli gitar unbranded so still masih affordable la)...
perasaan maen gitar karen ni mmg laen la.n it answered my wonder how good and fun to play gitar karen.actually saya nak crite perjalanan saya bli gitar tu.
kesahnya bermula,my lil bro nk bli tali gitar baru coz the one he had da putus.so we went to this shop (ouv favor shop in town located at bulatan Ladang).seriously,dalam hati n prasaan lgsung x terlintas nk bli gitar karen.mmg pegi niat nak bli tali gitar n i was looking a new pick.that's all.ok slepas da byar tali gitar n we about to get out from the shop,suddenly tokei kedai approach kiteorg tanye nak bli xgitar karen coz depa de buat promo for YES kan (konon2 la YES,ho3...).then,borak punye borak, pastu tokei bg test lg tetibe kami sepakat nk angkut.tp on that time xbwak byk cash, in my wallet de a few hundreds je.so kami gitau tokei bsk dtg blk.still tokei tu pon ckap,"takpe,you boleh byar deposit dlu sbb ni punye stock ade 2 je lg".n dgn baik hatinye,saya pon byar la depo dlu.keesokan hari brulah pegi bayar balance n claim gitar tu...
ok,maybe u guys rase bored dgn kesah ni,tp saya juz nak ckp la morale of the story,hidup ni unexpected.mmg da lme saya nak bli gitar karen tu (coz saya ade gitar kapok je sebelom ni,hu3...).tp on that day, lgsng saya xde hajat nak bli (coz actually a few hundreds in my wallet tu suppose i wanna use to buy a new spectacle!!!).so at the end of the day, pepatah yg slalu org sebot2 "kita hanya mampu merancang" tu mmg betol....ho3...sekian...
Assalamualaikum n selamat pagi semua...
p/s:thnx to all readers and hepi study week to all students uitm (degree) n hepi mid sem break to diploma students.jgn main hujan musim2 banjir ni ye kawan!!!

"wahhhhhhhhhh....BENGANGnye............"

"bengang gilon...."
yes, mlm ni aku mmg bengang gilon (sorry coz im going to use "aku" tonight)....
i dunno la kan,asal org xpuas hati sgt dgn ape yg kita buat.kita xpernah care pon ape yg depa buat.infact,ape yg kita buat tu xde kaitan dgn sape pon,xjatuhkan maruah sape2 pon hatta maruah sendiri.kita juz buat bende yg kita suka.xgantung dgn org.xharap dgn org.sume buat sndiri.pasai apa depa plak yg susah2 hati,bazir air liur...
pastu nak jatuhkan maruah org plak.depan org lain!!!!pasai APA????????????
ape jenis spesis la.berani ckap xhipokrit tp sebenarnya depa la yg hipokrit.pasai apa,pasai depa xtau pon yg depa ni hipokrit.hidup dlm dunia sndiri.dunia "perasan bagus".smpai ape yg org laen buat depa nampak luar biasa.tu la masalahnya pemikiran org skarang.dah org tu xpernah kacow hang,hang nk pi kacow pasai apa????seriously, u killed my mood at one shot!!!!if u were ryte here in front of me now, jgn cakap ak nak tampaq je, kalow boleh ak hambur sume kata2 dahsyat straight to ur face sampai hang pon xpercaya n sambil mulot terlopong hang mesti akan berkata "rupa2nya,kau tidak lah selemah lembut yg ak sangkakan" (ok,aku tau ni mengarut,aku cume nk tambah action bg dramatik sket cite ni)...
perghhhhhhhhhh....best gak buat crite mcm ni.sory la readers (ade ke org yg bace blog ak ni???ho3...), tp seriously sy tgh bengang dgn perilaku seseorg ni.sy xtau la ape motif die kan, tp ape yg die buat tu sgt mengecewakan hati sy.sebelom ni da byk kali die buat,tp sy tahan,sy xamek kesah sgt,sebab sy tau die ni jenis camne.tp xleh la nk straight forward sgt sampai broke others feeling.incase la die nak kate gurau je,but for me that doesn't sound like jokes.that is so irritating...
nasib baik la ade tempat nk tulis curahan jiwa dan hati yg lara.sy konpem,rmai yg alami perasaan camni.nk luahkan kat org,6t org kate "chill ah,buat bodoh je"..tp bg sy,sbb buat bodoh la seseorg tu bleh b'tindak luar kawalan.smpai da xtau nk jage adab.huff3!!!ok la,sy rase cukop la setakat ni.korg pon mesti da bored dgn crite ni.ho3.cukop sekadar m'beri iktibar,dlm pergaulan kite dgn org ni,kene igt sket,xsemua org punye hati dan character yg same.xsemestinye selame ni die xpernah melenting bermakna die xpernah kesah ape yg kita buat.mgkin dia pendam sahaje.besides,xsemua org bleh adapt certain jokes as a jokes.seriously, maybe sy ni org yg gila2 sket mcm jagger, tp still sy xleh adapt bile jokes yg libatkan maruah dan perasaan.yes, i admit,im a very a sensitive person, which most of my fren did'nt know.tp kadang i just let go.nak buat camne,kite da pilih die as kawan.ok la,sampai di sini sahaje ye tuk malam ni.Assalamualaikum n selamat malam dunia...
p/s:special advice for guys,please don't toy around a girl's feeling,coz' that doesn't cool either jjang (hebat in korean)...peace no war k!!!!

Saturday, November 26, 2011

"DEATH.....soon or later, everybody's going to die...."

"soon or later, everybody's going to die"-matlutfi,2011-
in Bahasa Melayu, cheq translate blk, awal ke lmbt ke,sume org akan mati.kesahnye,cheq bru usai tgk latest vid from vlogger yg xasing lg, yakni MATLUTFI.cheq mmg tabik spring la dia ni.output yg die bg tu mmg bernas,xde cam stgh vlogger yg haram jadah msg yg nk dismpaikan...sblm korg rase cheq ni cam nk bg ceramah free cnie,knpem 100% bkn hajat sbenar cheq.cheq cume suke word tu.MATI.xkire mude or tue.kite akan mati.bile2,xtau kat mane n mcm mane.ape yg kite mampu hanya doa.tp cheq xde la nk ckp psl mati.nk ckp kehidupan sblm mati.ape yg kite warnekan kat ats dunia ni,tulah corak yg kite bwk kat akhirat 6t.mak cheq slalu pesan la, "kalow nk harapkan amalan kite,blom tentu dpt msuk syurga,sbb tu kite kene jge hubungan kite dgn org lain.kalow kite buat baik ngan org,6t org tu akan doakan kite skali, so bygkan byk org yg kite tlg,so byk la org doakan kite.kalow stakat nk claim solat 5 waktu,puasa,zakat sume tu xcukop lg".
jd,sempena maal hijrah yg kite nk smbt bsk ni,cheq knpem rmai yg nk brubah or berhijrah in terms of many things.kalow dlu mls,nk rajin sket.kalow dlu jahat nk jd baek n ect la...tp one thing kite kene igt, IKHLAS...tu yg ptg.cheq tau,ikhlas ni kite xnmpk,bahase omputih nye intangible.tp InsyaAllah,kalow kite buat sesuatu dgn Bismillah, Allah pasti tlg kite.....
that's all for today,sowi slalu lmbt update.n for those yg singgah n bace,thanx sume.rajin2 bleh shout out k!!!!assalamualaikum n salam 1 Muharam, 1433....
p/s:lupe plak...ni link for matlutfi vid..jgn lupe jd subscriber die coz im one of them...ho3...
http://www.youtube.com/watch?v=Ev18Uv06l7c

Sunday, November 6, 2011

"Selamat Eidul Adha..."

Asslamualaikum semua.wahh da lame jgak conteng kat sini.maklum la,idup kat kampus xsesenang di rumah,boleh on9 24/7.kalow kat kampus,arapkan wifi je.tu pon limit coz kene duk umah sewe.so alternative way is go to the CC.tp CC plak cekau duit.idok le teman nak ngadap pc CC tu unless desperate gilon.neway guys,as today is hari raya haji,mesti rmai yg join ibadah qorban ni.kat TV pon sume psl raya haji same ade talk show or dramas....bagus la coz at least bleh tmbah ilmu pasal haji..juz now saya tonton 1 telefilm ni...seday tu xde sgt tp at the end of story ade a few dialog yg sy suke n it makes me said to myself, "ermm,xrugi ak tengok cite ni..."...salah satu scene cite tu: driver: xpe la bang.saye sedekahkan je.abg smpi kat mekah,abg tlg doakan sy.smoga sy dpt hidayah,jd org baik....n smoga sy dpat jodoh..he3... aswad:insyaAllah,abg akan doakan kamu bleh jejakkan kaki ke Mekah suatu hari 6t... i know,kalow dr penceritaan sy mmg la it sounds like so klise,tp kalow tgk scene tu sndri bru la hangpa sume bleh fham..xpe la psl tu....nk share la jgak kan.name je cuti mid sem,tp actually more kpd self study.lecturer sume bg kije skolah bertimbun...pening duk pk mane satu nk buat.byk sgt....last2,sy tulis entry ni.he3...ntah sempat ke x nk buat sume.hu3...(mesti hangpa duk kate,drpd ak duk rungut baik ak pi buat kije kan,ho3....)....ok la,that's all for now.slamat malam dunia dan slamat mendapat haji yg mabrur bg jemaah haji semua..ameeeeennnn......akhir kata,assalamualaikum ya sodiqi,ya usrati, ya habibi.....:)

Thursday, September 29, 2011

who is the real "Akim"?????

well,hello there world!!!!!!!!!!! ho3...how's life hangpa sume?cheq harap sume baik2 saje ye.. topic kita hari ni,who is the real "Akim"??? jeng,jeng,jeng...yg sbenaqnye cheq pon tak tau.cheq baru kenal bdk ni. not bad at all(flower boy)...ha3... klakaq pon ade.comey pon ade(rase cam nak tampaq je,sbb comey)ho3.... eventhough kami baru jumpa,tp "Akim" ni sempoi.ade org istilahkan as friendly... tu yg cheq b'minat nk buat entry ni.rase cam bahagia la jupe "Akim" ni..ha3... xde la,cume nak berterima kaseh la kat "Akim" coz die da byk tlg kami. jika sume laki yg ak kenal prangai cam "Akim" kan bagus.ha3... tp xsyok jgak jika dunia ni xde thrill.xkan sume benda nk follow flow kita. xde challenge org kate.org kate,bkn cheq kate... coz bile sume bende yg kite nak snang dpat,snang pegi...once again,org kate,bkn cheq kate. ok,da melalot jaoh ni.back to the track. ok,kalow saudara "Akim" de bce entry ni,(mcm xkan je...ha3) terima kasih tak terhingga tuk sume.tp part yg plg cheq suke bile hang cerite psl "besi" n psl "phone"... ho3...thanx for given us a great info. n to all readers,let's pray 2morow for a better day.make sure that hari esok adelah lebih baik dr hari ini... n to all muslimin,jgn lupe pegi solat jumaat.n to all muslimat,jom pegi pasor chabang tiga pg besok.ha3..pastu b'fast at selera timur. ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....nytez everyone!!!!

Thursday, September 22, 2011

"난 이상한 사람이다"-the weird me

Assalamualaikum semua
yorobun,anhyeonghaseyo...
minna-san,konnichiwa...
ni-hao...
hello everyone...
ho3...ok,di petang yg mendung,di saat guruh b'dentum dan mata yg kuyu puyu ni,saje la nk share a lyrics...jeng,jeng,jeng...read below k...

Wangi,kau lalu
Wangi bagaikan oh bunga
Kau tak kenali
Aku yang selalu perhatikanmu
Berseri bagaikan bintang
Ku tak mahu
Kau kan hilang
Di waktu siang
Biarpun aku yang asing
Selalu memikirkanmu
Ku percaya cinta
Itu memang buta
Harap kau sudi mendengar
Deruan pujaan jiwaku
Melalui lagu ini
Oh untukmu

*this song is sang by an indie band...credits to them....enjoy reading...he3....

Sunday, August 7, 2011

"Assalamualaikum......."


Assalamualaikum & salam 1 Malaysia readers...
aha...today i would like to talk about salam.for your information (for those who don't know) salam in Islam are often given among muslim whenever,or wherever they meet each other infact it also practiced when they enter into a place (not include toilet) especially when enter a house, mosque, to classroom or any place that usually has the presence of human (still we need to give salam eventhough we don't know whether there are person exist in that particular place because the angel will answer our salam)...that is just a simple explanation of salam that i'd roughly telling you guys..
i wanna share a story about salam.
(bahasa melayu plak)...
adelah saya tonton satu show arab ni.die de cite soal salam.kisahnya bermula seorang ketua sebuah kaum bertanye kalow xsilap kepada sahabat kot (wallahu-a'lam) and ayatnye lbey kurang camni la,"apekah yang patot ak perintah kan kepada kaumku?",jawab sahabat itu,"kau perintah la mereka supaya memberi salam" atau dalam erti kata lain,praktis la memberi salam selalu.lbey krg camtu la.saya pon xpasti same ade yg bagitau suroh beri salam ni baginda Rasulullah atau para sahabat.maafkan saya,tp tidak sekelumit pon niat di hati saya untuk memberi suatu info yg salah tp ape yg saya nak highlight kat sini pasal SALAM...kalow ade sesape yang tau kisah sebenar bleh tlong tambah kat ruangan comment.kisahnye,dah lame saya tengok show tu jadi saya da lupe the whole story..saya dahulukan sejuta mohon maaf yg tak terhingga dan tak terbelah bagi jika saya silap.moral of the story yg saya nak share adelah,selalu lah memberi salam,terutama apabila kita b'jumpa sesame kite dan bagi orang yg menerima salam ingatlah bahwa kita wajib menjawab salam tu...that's all for now(da banyak saya merapu ni..)..before saya chow saya nak ucapkan "Selamat menyambut Hari Malaysia dan Selamat menyambut ulang tahun Merdeka yg ke 54 to all Malaysian!!!!"

Friday, July 29, 2011

"motorcyclist,please be careful!!!!"

Assalamualaikum & hello everyone...
thought of writing this last night but i dont have the time,infact today,the whole day i'd spent my time helping my family to clean up our brother's new house..
so here's the deal regarding on the title above...
yesterday,me & family went out for having dinner.since it's the week of people get their pay so of course the road will gonna be full with tons of people especially the "motorcyclist"..(ok,i know im started making this entree bored..).
nk cakap malay plak,so basically mase tu kami baru je lepas traffic light simpang 4 di jalan hiliran dimana jln dr kuala berang menuju ke pusat bandar(yeay...i know it's mydin & giant..ho8)...so besela,di malam muda yg mudi ini,b'duyung la manusia yakni warga bandaraya KT menuju ke destinasi masing-masing..kelihatan juga beberapa motosikal yg terlalu berani mempamerkan aksi mencelah-celah kete yg berderum laju...hahaha..
nak dijadikan crite,depan kete kami ni kete toyota vios,&so sebagaimana yg segelintir org tau,kete ni de system dimana kete tu boleh stop secare tibe-tibe drpd b'gerak.sdang kami rancak b'crite ttg keajaiban kete vios tu,tibe-tibe,bang!!!de moto yg t'golek dpan kete kami a.k.a blkg kete vios tu...malang nasib penunggang moto tu sbb moto die t'langgar kete vios tu,part yg kesian nye,kete depan die dr lane tgh(moto tu pi cilok msuk lane kami which is lorong kanan)boleh blah gitu je sdangkan clap kete depan die tu jgak sbb tibe-tibe tukar lorong mase die nk cilok msuk.yg part plg kesian plak,kete vios tu bru je amek on that day,plastik pon b'balut lg..ayat driver tu bile mamat yg bwak moto tu mitak maaf,"sorry,sorry gop,kete sy ni guane.doh la sy baru amek ari ni.."...
agak la sedih pihak kakak tu,tp sy xtau la sy rse lagi sedih kat bdk yg bwak moto tu..sbb die pon de luka & die yg jatuh & t' heret jgak la.
tp ape yg sy nk HIGHLIGHT kat sini is,please dear motorcyclist,tlg jgn m'celah sgt.jgn bwak suka ati.korg ni xde xtra protection,bile jatuh terus direct contact ngan body korg...pe hal pon,MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!!!!
P/S:eventhough our HARIMAU MALAYA lost last night,but let the spirit be with us for the future & lets keep on unite!!!

Sunday, July 24, 2011

"사랑해 Malaysia..."


"hi guys...assalamualaikum & salam sejahtera & salam 1 malaysia...
welcome back to this blog...so basically today i wanna shout out that i really freaking dying wanna grab this shirt (mention above)...deadly serious(angguk laju2..)..
wanna know why??because i'm seeing many people like wearing those kind of shirt, not only here in Malaysia but also in other countries(of course they're wearing their nation name on it...)...but still,i did'nt found one yet(as i was living in K.Trg)...so hopefully i'll found it one day or maybe some1 would like to give it free to me???he3..(keep on dreaming huwaina!!!)...so that's all for tonyte..buhbye!!!
**credit the picture to the owner which is amazon.co.uk....
p/:nxt entree i'm hoping to post some picture of colored tree(same like ict shah alam has)that are "planted" at pulau warisan,K.Trg!!!insyaAllah,i can't promise you!!!

Monday, July 11, 2011

saya nak jadi orang seni!!!!


well hello there world!!!!(as im hoping you guys are reading my blog,ho3....)
good morning & assalamualaikum.as stated above "saya nak jadi orang seni" it means that "i wanna be an art person"(ho3,direct translation from bahasa melayu)...
neways,i do wanna involve myself in art.anything,in terms of music,painting,filming anything that are arts include home deco..well for me,everything in our life is art & art is science.see,how these two things connect.but unfortunately,im not a science person(i always failed during my lower secondary school..hu3)..
BTW,im composing a.k.a writing a song currently.but i still dont have the exact lyrics yet.too much problems in getting the right words for the right tune..ho3..wuteva.neway,hope i can finish it & really hoping that i can dedicate it to my chinggu(friends) in the future...
wish me good luck readers..
so thats all for now..
-thanx for stop by n read,thats the only way i can appreciate you guys.nytez...-

Sunday, July 10, 2011

morning a.k.a selamat pagi semua!!!!!

wah3....
ok,tonight takde pe sangat pon nak cerita...saje je ni.i am waiting downloading so juz killing time.like some people said,"killing two birds at the same time"(omputih punye),kalow melayu "sambil menyelam minum air",he3....
BTW,recently,i went to kuala lumpur to accompanied my fren to the airport..so we decide to hang around with our frens there...
takde pic lg nk upload.insyaAllah,lepas ni sy upload...
BTW uri chinggu,saranghaeyo,komawoyo!!!!
-nytez guys,sleepy oready....-

Friday, July 1, 2011

"how am i going to be a matured person???"


assalamualaikum and a very good evening everyone...
wah3...skema nye..ok dokie..as title mention above,i always wonder myself,am i really 22 years old?coz i dont feel like im one.kalow compare me n my fren,aku jauh t'lajak kot..depa dah pandai b'gaye dgn blouse,heels,wedges infact wif make up.me??nan ado.im still wearing seluar,tshirt,slippers n sometimes sneakers..make up jgn arap la..ntah la.i juz dont feel myself if i were going transform like dat.
i know dat some people mcm marah coz i dont wear as how im suppose to wear at my age.tp kalow kite pakai sumthing yg kite xselesa or comfort with buat ape kn.
pernah la jgak bbrp org yg tegor or synically said to me to change but nk buat camne.da ak xfaham kejadah sume tu.kalow ak tarok make up,ak rse cam ak ni org len,bkan ak.kalow ak pkai bju yg gurl2,ak rse cam ayu smacam..
sy xkate la yg those pkai blouse,skirt,heels,makeup n wutsoeva tu gedik ke ape ke,cume sy juz cant b like dat.mgkin suatu mase 6t sy boleh.but not now n not in a blink of eye...
neway,thnx 4 those who reading,n sy nk promote 1 song.mule2 sy b=nk upload vids die,tp sy xtau nk credit kt sape,so korg cri sndiri la ye.
it's a song by korean girlband f(x) with the title sorry(dear dad)..
p/s:bce n faham lyric die.so touching..n im sorry dad,so sorry....

Sunday, April 17, 2011

"what will i be in the future???"


1st n foremost,assalamualaikum n good morning every1(its about 1:30 am ryte now).thnx for those who stop by n those who r reading this.tetibe ari nie(actually slalu je) sy t'tanye2 wut am i going to be in future?for ur info,im studying in degree of hotel mgt.but i dont even wanna b in hotel industry..i prefer much in F&B industry which means food n beverage.arghhh...i got 2 sem more to finish study n yet,i dont have any future plan...sy sgt envy a.k.a jeles dgn korean singer/artist b'coz dey oll mude2 da boleh smpan duit sndri.mreka bru je belasan, hingusan lg tp dey oll da de career..i wish i can be like them but that will be impossible...
future cant be predict n it is also scary.we dont know what will happen.n dat make me more curious.neway,back to the track.as mention earlier,i dont wanna b in hotel industry eventhough im studying it now.im sure some of u out there also feels the same way...tp nie mmg facts ryte,pepel might not bcome exactly as wut they are major to.so i was wondering wut job suitable for me?n lately,i think i need somebody to love...bwahaha..saje je.terkena justien bieber fever je...he3...ok la guys.sy punye story pon bored je so sy out dlu k...c u next time!!!annyeong!!!

p/s:sy rse nk jd musician la...tp im not really talented..main gitar pon chord basic je..ho3...fail2....

Monday, March 14, 2011

KJW saranghaeyo!!!!


weeeeeeeeeeee...
anneyeong!!!
so long not in here...
well,basically today tetibe rse cam nk menconteng dlm nie...
(im in library ryte now,searching some journal n articles for my assignment...sigh..)
neway, lau korg bce tajuk entry ni pon mesti da rase nyampah kn..bwahaha...
xkesah la,tp juz nk share la kn...latest im watching diz K-drama title "marry me, mary"..a very sweet n funny drama loh..the main lead is Jang Geun Seuk (moo kyul), Moon Geun Young (mary christmas) n da most cool guy ever Kim Jae Wook oppa as Director Jung In...for the 1st time i feel so blushing watching him acting..bwahaha(tipu je)..yg klako nyer,sblm nie tgk die acting rse cam bese je..tp dlm cite nie oppa buat sy melting..
especialy bile scene die tgh nk tinggal note/memo kat mary n scene die prepare b/fast tuk mary...he was cool n cute at da same time(sape lg yg mampu challenge oppa???)...ho3..ok lah,smpi cnie je.thnk for those who visit(ade ke?)..
i gotta go to class...bye2...