"twittering is yummy twittering is fun!!!"

Wednesday, December 28, 2011

Now you can earn rewards by sharing through Facebook & Twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Now you can earn rewards by sharing through Facebook & Twitter with #ChurpChurp! How cool is that?


ho3...i juz join the churp2..ok,i know that's quite lame but still i want to shout out n make sure u guys also join this.drpd kite duk on9 buang mase at least dpt gak kite tmbh extra pocket money kan eventhough bende ni bkn cam durian runtuh,teros dpt jatuh bergolek tp kalow tmbh extra effort mesti ade hasilkan..so mai la same2 join.sy pon baru lg ni.tgh blur2 lg.hu3...that's all for now.don't forget follow me on twitter so leh kite saling tlg menolong klik mengklik...ho3...
Akhir kate Assalamualaikum n selamat menjadi ahli churp2 ye...(ok,i know, mesti i org yg plg lame saat ni...ho3...)

Tuesday, December 27, 2011

"ermmm....Mister Ramyun?????"


Assalamualaikum pembuka bicara...
n salam satu M'sia untuk semua.
siapekah mister ramyun???
mereka terdiri drpd empat org "flower boy" yg bekerja di sebuah kedai ramyun a.k.a maggi.tp xde la maggi bese msk 2 minit da siap tu.ni maggi buat sendiri loh...
ok,back to the bisnes.name kdai ramyun ni adelah bersempena dgn name anak pemilik asal kedai tersebut yakni, Yang Eun Bin.
disebabkan Eun Bin ni xberminat nk uruskan kdai bapak die (die bercita2 nak jd cikgu sbb nk kije ngan kerajaan so die boleh mkn nasi tiap2 hari instead of maggi yg ayah die masak), so Yang ahjussi (pakcik Yang a.k.a ayah Eun Bin) telah mewariskan kedai tersebut kepada anak kawan baik nye yg mempunyai masalah kesihatan dimana die xboleh boring.bile die boring die akan tido secara otomatik (ye,mmg penyakit ni xlogic kan..).lalu terjadi la konflik dimana Eun Bin terpakse berhenti kije kerana bergaduh dgn anak pemilik skolah die sdang buat internship yakni Oppa Cha Chi Soo.nak tambah dramatic n thrill sket,mereka berdua terpakse menjadi part timer kat restoran maggi tu atas sbb2 tertentu.so sape nk tau lbey lanjut sal cite ni silalah layari utube ye...ho3...ok,saje je nk conteng mlm2 buta ni.that's all 4 this morning.hehehehehe....
p/s:cuaca di sini sgt sejuk,so sape2 yg degil tu jgn maen ujan or banjir ye...

Monday, December 26, 2011

"YES, I am SINGLE!!!!"....


Assalamualaikum semua...
well hello there world!!!!!
ok,the statement above doesn't mean anything readers.it juz a shout out (huh????)...
ho3..juz a few hours a go someone shared a picture on facebook that state "SHARE if you're ending 2011 SINGLE"...well that's me.
juz wanna share la kan (xde niat untuk meraih sebarang simpati ye..).
i dunno la whether u guys know or not that im already 22.and honestly, seriously of course i would feel envy with my fren that already have their boy/gurl freind (wait a minute,sape je kwn ak yg de boipren or gurlpren?).tipula kalow ak ckap "alah,ak xhengen pon nk kapel2 ni,buang mase je" (maybe la perasaan ni akan berlaku bile kwn2 ak yg berkapel ni nangis2 or badmood sbb gaduh dgn pasangan msg2).tp xde la plak ak ni smpi pi kat certain people n then ask them "hang nak jd marka aku x???",tu kije gilon name nye.kesahnye,kat cnie,ak nk cite la sebuah crita kuliah cinta (hatuix33).
it starts with, one thing i don't know why, it does'nt really matter,bla2,bla2...
juz playing around.ok it starts with, suatu ketika ketika i was going to "starbuck"(a cafe operated at the junction of blok 9 kat uitm dungun).so there was the 1st time i met this sepet boy who wearing baju petak2 (he3,blushing2....).die ni cukop sifat la katekan (ala2 k-pop gitu) di pandangan mata ak la,org laen ak xtau la kan coz its all depend on the eye of the beholder,ho3...so disebabkan ak ni mmg suke org mate sepet,of coz la ak cair tgk mamat ni (ha3...).so that was the 1st time i saw him, n then a few days later in the same week i think if i was not mistaken, i saw him again n there he goes again with his petak2 shirt.ho3...but unfortunately,that was the last time i saw him.afterthat no more.hangpa sume pernah dgr x, kalow kite jumpe org yg same about 3 times in a roll,ade jodoh la tu.so nmpk gaye,ak mmg xde jodoh la dgn die.hu3.tp still i was hoping to see him again (juz nk tgk ye,bkn nk pelok.pelok xboleh,harammm...he3...).so harap2 lps abes cuti study week ni, i will have a chance to see him again with his petak2 shirt.ngeeeeeeeeeee...(sound like gedik kan,tp seriously,ak juz nk tgk je,nk admire je..ho3..).ok la,tu je la kesahnye.
bg sesape yg nk tau sgt psl si sepet,berkemeja petak yg slalu ak post kat FB tu,psl bdk ni la.stop pk yg bkn2 lps ni.ak xde skandal dgn sape2 pon.die bkn nak kat ak pon.die sape, burung nuri, warna warni.ak ni burung gagak je,hitam kelam.so xyah la korg nk berteka teki sgt ye.ho3...
p/s:sori ye readers, sy gune perkataan aku hari ni.sbb sy rse lbey sempoi..he3...Assalamualaikum n slamat sejahtera semua ye.salam 1 kompenterari pop semua!!!ho3...

Sunday, December 25, 2011

"I just love DRAMA, coz' it's DRAMATIC..."


Assalamualaikum readers....
well hello there world!!!!
as mention above,cheq nk habaq mai la kan.
cheq mmg suke tgk drama,sbb penoh dgn drama...ho3...
actually cheq nak habaq mai satu crita ni.cheq skang tgh officially mendolop satu drama korea ni (yes,i am a K-pop lover,tp xde la smpai xtau ckap mlayu..)
al kesahnye di sini,tajuk cite ni psl ramyun atau dlm Bahasa Melayu nye adelah maggi.
maggi pon org korea boleh buat jd crite (aigoo2)...
of coz bese kalow nk tgk crite korea ni,mesti nk tgk org hensem (bg saya,sepet tu comel,ho3..ok,xde kaitan), n for guys, mesti la nk tgk awek2 cun.
tp sy gerenti cite ni xde la typical cite korea.mcm crite Secret Garden (bg org yg tgk cite ni la) cite ni sgt jjang.one of most popular drama for 2011 same cam cite ni la.eventhough hero n heroin bese je,tp jln cite tu awesome.kdang mmg rase cam slow sket but still ok n boleh layan.tipula kalow sy kate cite ni mmg laen gilon dr typical cite korea but still i think it's worth to be watch la.especially for those yg suke jd heartbreaker (playboy or playgirl!!!)...
de satu quote from the heroin line n it sounds like this
‎"fooling around with someone's feelings...
trying someone out when you're not even interested...
that's something you deserve to get hit for..."...
mmg sy suke statement ni (mgkin sbb sy slalu dipermainkan kot???ho3...) tp honestly sy mmg sakit hati la dgn org yg mcm tu.katenye nk test market???snang bahase kan org spesis mcm ni.asal xpi lelong je diri kat pasar, kalow nk test sgt kan???xfaham la manusia mcm ni.bg sy perasaan suka, benci, sayang tu gifted tau.bkn boleh buat main2.bak kate matluthfi "kalow hang xsuka kat certain people tu awat hang panggil die baby???".betol sgt la statement ni coz awat hang bg harapan kat depa kalow hang nk main2.mgkn bg hangpa yg suka toying around others feeling ni akan ckap "tu clap depa la sbb perasan org suka kat depa" or "ak saje je nk try,bkn niat pon nk cuit hati ke ape ke", but still,hangpa kene igt, differ people have differ perception or understanding.that's y hangpa sume kene la serious sket dlm hal2 mcm ni.
ha3..tibe2 plak cheq jd emo dlm hal ni.padahal asalnye cheq nk promote sal cite ni je.ho3...neway la,jgn plak readers rse menyampah or serabot dgn statement kat atas,sy juz nk share opinion n sedikit luahan atas kesalan terhadap ape yg berlaku keatas diri sy (yes,i am LAME,ho3..).tp tu sume mainan dunia je.xyah pikir pon.anggap je tu lumrah hidup,ups n down.settle sume kije.ok la,dah cukop merapu.mcm bese, thnx to all readers(kalow ade la kan yg bace kesah boring camni)..akhir kata,SELAMAT MALAM DUNIA n ASSALAMUALAIKUM!!!

Saturday, December 24, 2011

"kerja GILA atau memang GILA???"


well hello there world!!!!
ok,ari ni sy rase sy buat kerja GILA...
antaranya:
1)sy tgk boboi boy dgn anak buah.die pakse sy bukak utube semata2 nk tgk boboi boi.
2)sy pergi pam tayar maid sy sbb kurang angin,tp disebabkan pam tu lame xgune,bkn angin yg kuar tp air yg kuar...
3)sy sedang taip post ni smbl mkn coklat cadbury, dimana sebelom tu sy tlah minum air sprite yg dicampor air oren.
4)yg ni last...sebelom sy minum air oren+sprite n mkn cadbury, sy telah cekau sebiji durian dimana tidak sia2 sy cekau durian tu sbb isinye sgt memuaskan hati.cukop lemak n manisnye (kalow xigt kan org blkg,sy da pulun sebiji tu kasi abes,tp sy simpan tuk mak sy.he3.baek kan????)
P/s:kesimpulannya, ari ni sy mkan durian+air berkabonat+cadbury.....
ho3....ini kerja GILA atau sy mmg GILA???ho3....
renung2kan dan selamat beramal....

"Mencuri gitar adalah haram....Curi hati takpe...."

ho3....title kat atas ni kene credit to Matluthfi90...
sebelom hangpa teragak2, baek sy buat confession dlu.
yes saya mmg fan matluthfi.every vids of him saya dolop,kasi replay...
tp xde la saya ni obses gilon smpai nk stalk ke.juz mmg waiting la die ni upload new vid kat utube tu.ho3...
xde kaitan dgn yg idop atau yg mati pon post kali ni.juz nk share ngan korg la...
saya bru bli gitar baru.gitar karen (yes,it cost a lot of money,but saya bli gitar unbranded so still masih affordable la)...
perasaan maen gitar karen ni mmg laen la.n it answered my wonder how good and fun to play gitar karen.actually saya nak crite perjalanan saya bli gitar tu.
kesahnya bermula,my lil bro nk bli tali gitar baru coz the one he had da putus.so we went to this shop (ouv favor shop in town located at bulatan Ladang).seriously,dalam hati n prasaan lgsung x terlintas nk bli gitar karen.mmg pegi niat nak bli tali gitar n i was looking a new pick.that's all.ok slepas da byar tali gitar n we about to get out from the shop,suddenly tokei kedai approach kiteorg tanye nak bli xgitar karen coz depa de buat promo for YES kan (konon2 la YES,ho3...).then,borak punye borak, pastu tokei bg test lg tetibe kami sepakat nk angkut.tp on that time xbwak byk cash, in my wallet de a few hundreds je.so kami gitau tokei bsk dtg blk.still tokei tu pon ckap,"takpe,you boleh byar deposit dlu sbb ni punye stock ade 2 je lg".n dgn baik hatinye,saya pon byar la depo dlu.keesokan hari brulah pegi bayar balance n claim gitar tu...
ok,maybe u guys rase bored dgn kesah ni,tp saya juz nak ckp la morale of the story,hidup ni unexpected.mmg da lme saya nak bli gitar karen tu (coz saya ade gitar kapok je sebelom ni,hu3...).tp on that day, lgsng saya xde hajat nak bli (coz actually a few hundreds in my wallet tu suppose i wanna use to buy a new spectacle!!!).so at the end of the day, pepatah yg slalu org sebot2 "kita hanya mampu merancang" tu mmg betol....ho3...sekian...
Assalamualaikum n selamat pagi semua...
p/s:thnx to all readers and hepi study week to all students uitm (degree) n hepi mid sem break to diploma students.jgn main hujan musim2 banjir ni ye kawan!!!

"wahhhhhhhhhh....BENGANGnye............"

"bengang gilon...."
yes, mlm ni aku mmg bengang gilon (sorry coz im going to use "aku" tonight)....
i dunno la kan,asal org xpuas hati sgt dgn ape yg kita buat.kita xpernah care pon ape yg depa buat.infact,ape yg kita buat tu xde kaitan dgn sape pon,xjatuhkan maruah sape2 pon hatta maruah sendiri.kita juz buat bende yg kita suka.xgantung dgn org.xharap dgn org.sume buat sndiri.pasai apa depa plak yg susah2 hati,bazir air liur...
pastu nak jatuhkan maruah org plak.depan org lain!!!!pasai APA????????????
ape jenis spesis la.berani ckap xhipokrit tp sebenarnya depa la yg hipokrit.pasai apa,pasai depa xtau pon yg depa ni hipokrit.hidup dlm dunia sndiri.dunia "perasan bagus".smpai ape yg org laen buat depa nampak luar biasa.tu la masalahnya pemikiran org skarang.dah org tu xpernah kacow hang,hang nk pi kacow pasai apa????seriously, u killed my mood at one shot!!!!if u were ryte here in front of me now, jgn cakap ak nak tampaq je, kalow boleh ak hambur sume kata2 dahsyat straight to ur face sampai hang pon xpercaya n sambil mulot terlopong hang mesti akan berkata "rupa2nya,kau tidak lah selemah lembut yg ak sangkakan" (ok,aku tau ni mengarut,aku cume nk tambah action bg dramatik sket cite ni)...
perghhhhhhhhhh....best gak buat crite mcm ni.sory la readers (ade ke org yg bace blog ak ni???ho3...), tp seriously sy tgh bengang dgn perilaku seseorg ni.sy xtau la ape motif die kan, tp ape yg die buat tu sgt mengecewakan hati sy.sebelom ni da byk kali die buat,tp sy tahan,sy xamek kesah sgt,sebab sy tau die ni jenis camne.tp xleh la nk straight forward sgt sampai broke others feeling.incase la die nak kate gurau je,but for me that doesn't sound like jokes.that is so irritating...
nasib baik la ade tempat nk tulis curahan jiwa dan hati yg lara.sy konpem,rmai yg alami perasaan camni.nk luahkan kat org,6t org kate "chill ah,buat bodoh je"..tp bg sy,sbb buat bodoh la seseorg tu bleh b'tindak luar kawalan.smpai da xtau nk jage adab.huff3!!!ok la,sy rase cukop la setakat ni.korg pon mesti da bored dgn crite ni.ho3.cukop sekadar m'beri iktibar,dlm pergaulan kite dgn org ni,kene igt sket,xsemua org punye hati dan character yg same.xsemestinye selame ni die xpernah melenting bermakna die xpernah kesah ape yg kita buat.mgkin dia pendam sahaje.besides,xsemua org bleh adapt certain jokes as a jokes.seriously, maybe sy ni org yg gila2 sket mcm jagger, tp still sy xleh adapt bile jokes yg libatkan maruah dan perasaan.yes, i admit,im a very a sensitive person, which most of my fren did'nt know.tp kadang i just let go.nak buat camne,kite da pilih die as kawan.ok la,sampai di sini sahaje ye tuk malam ni.Assalamualaikum n selamat malam dunia...
p/s:special advice for guys,please don't toy around a girl's feeling,coz' that doesn't cool either jjang (hebat in korean)...peace no war k!!!!